naomi.reismee.nl

Amerikaanse ervaringen

Hoi allemaal, 

Hier ben ik weer. Ik had best drukke dagen laatste tijd, maar wel met nieuwe ervaringen. 

Nog over 14 september ( ben ik vergeten in de vorige blog te zetten ), ben ik geïnterviewd voor Whitney TV over hoe het is om een uitwisselingsstudent te zijn. Er kwamen twee meiden van school naar ons huis en gingen me allerlei vragen stellen. Ik zat dus recht voor de camera, best spannend hoor. Maar alles ging gelukkig goed. Later werd dit gepresenteerd op school tijdens de ochtend aankondigingen. Daarna was het alleen maar: " hoi jij bent toch Naomi ", " hoi jij bent toch die uitwisselingsstudent " best grappig allemaal, hihi. 

Van 8 t/m 13 oktober was de Spirit Week op school en Homecoming. Een van de dingen waar elke exchange student wel naar uitkijkt. Spirit Week; dit is een heel groot gebeuren hier. Iedere dag had een thema waar de scholieren verkleed naar school gingen. Maandag waren we nog vrij van school. Dinsdag was pyjama dag, woensdag moesten we in het zwart komen, ,donderdag was halloween kostuum dag en vrijdag moesten we in de school kleur ´maroon´ naar school. Vrijdagavond de laatste dag van Spirit Week. Om 7 uur gingen we met een groep meiden weer naar een football wedstrijd. Lekker met zijn alle op de tribune de Wildcats aanmoedigen. De cheerleaders waren weer aanwezig en zorgden voor dat iedereen enthousiast werd. Kort daarna kwamen de de football spelers met zijn alle het veld opgerend. Echt gaaf om bij zo'n wedstrijd aanwezig te zijn! 

Zaterdag 13 oktober was de Homecoming Dance. De hele middag was ik samen met Adriane bezig met voorbereiding: nagels, haren, make-up. Het is niet zomaar een feestje waar je je snel klaar voor maakt. Homecoming Dance het is een feest waar iedereen al weken over praat en waar meisjes in mooie jurkjes heen gaan. Ik was ongeveer één maand bezig om een jurk te vinden en het is me goed gelukt. Met Homecoming Dance ( algemeen bekend als "hoco" of "HoCo" ) is het ook de traditie dat de jongen ( van school natuurlijk ) het meisje vraagt op een originele manier. Je hoeft geen stel te zijn hoor. Ongeveer één week voor de Homecoming ben ik gevraagd door Eneko, een jongen van waterpolo. Het was op een super leuke manier. Omdat we allebei op waterpolo zaten ( hij bij het jongensteam en ik bij het meidenteam ) stond hij op mij te wachten met vier vrienden van hem, bos rozen in zijn hand en met een vraagteken. Het was na mijn waterpolo training. Hoe lief, zie foto.

Terug op de zaterdagmiddag. Toen we klaar waren met de voorbereiding was het eindelijk de tijd voor de fotoshoot. Er is nog een traditie hier, de jongen neemt een corsage ( bloemetje voor om je pols ) mee voor het meisje, en het meisje neemt een bloemetje mee voor de jongen om op te spelden. Allebei heeft Eneko geregeld. Super lief. Na de fotoshoot gingen we gezamenlijk uit eten, en om 7 uur begon het feest. Het was een fantastische dag, en wat zag ik er anders uit, ik voelde me echt een beetje Amerikaans hihi. 

Zondag 21 oktober ben ik met mijn gastgezin naar de Pumpkin Patch geweest. Het is een plek waar pompoenen worden verkocht. Ik heb daar ook een pompoen uitgezocht voor Halloween. Het was een typisch Amerikaans familie uitje waarbij je echt de Amerikaanse cultuur kon beleven. Het doolhof door een maïsveld vond ik erg leuk. 


Op maandag 22 oktober ben ik 17 jaar geworden. Best vreemd hoor zonder je echte familie. Maar 's morgens vroeg heb ik toch mijn verjaardag via Skype met hun gevierd en met wat buren en vrienden. Ze hebben eerste mooi gezongen voor mij, daarna hebben we nog gekletst en samen de cadeautjes uitgepakt. Want zaterdag voor mijn verjaardag is nog het pakket van mijn ouders aangekomen met daarin onder andere twee ingepakte cadeautjes die ik pas op mijn verjaardag mocht openmaken. In één zat dus het cadeautje van mijn ouders en in het andere ( het was een verrassing ) zaten de verjaardag kaarten van me vrienden en buren. Ik was er ontzettend blij mee. Daarna moest ik hier naar school. 'S avonds kwamen nog twee vriendinnen langs met cadeautjes voor mij. Ik heb ook nog een cadeautje van me gastouders gekregen en ook hun hebben voor me gezongen en een taart voor me gehaald. Ik was dus best verwend. 

Zaterdag 27 oktober ben ik bij Sydney geweest. Zijn gastvader heeft een feest georganiseerd en het thema was pompoen party. Het was onwijs gezellig. We gingen de pompoenen uithollen, en het is me best goed gelukt. Daarna hebben we gezellige spelletjes gedaan en een heerlijke pizza gegeten. Kortom een fantastische dag!


Woensdag 31 oktober was het dan eindelijk Halloween. dit heb ik samen met mijn gastgezin gevierd. Allereerst gingen we een pompoen versieren. Ik had al dus een klein beetje ervaring van het feestje van de gastvader van Sydney, hihi. Daarna ging ik samen met mijn gastzusje en een vriendin op pad om te Trick or Treaten. Typisch Amerikaans. Misschien wat meer voor kleine kinderen, maar we hadden toch ontzettend veel plezier. Ook lekker veel snoep gekregen, hihi. 

Zaterdag 3 november ging ik met mijn gastgezin naar Virginia City in Nevada. Dat was allemaal super leuk en interessant om te zien. Ook gingen we naar Lake Tahoe om te kijken of er nog beren waren, maar die waren er helaas niet meer, maar dat maakte de dag niet minder leuk!

Op school gaat het goed. Het klinkt misschien raar, maar ik ga hier met veel plezier heen. Waterpolo is  helaas afgelopen, ook de trainingen. Vanaf maart ga ik op wedstrijdzwemmen of op atletiek, dat weet ik nog niet. Tot die tijd ga ik kijken of ik ergens naar een sportschool kan, want anders gaan mijn spiertjes het niet leuk vinden, zo'n lange pauze hihi. Ik blijf wel twee tot drie keer in de week zwemmen ( aquatics ) een vak die ik op school heb. Het is jammer genoeg buiten, maar het zwembadwater is geluk warm. In Nederland toen ik gestopt was met wedstrijdzwemmen was ik regelmatig te vinden bij de BigGym daarom had ik niet zoveel moeite hier met waterpolo. Dus als ik vanaf maart op wedstrijdzwemmen wil, moet ik blijven sporten. Ik kan ook gaan hardlopen. Ik hou jullie op de hoogte wat het wordt. 

Liefs Naomi

Reacties

Reacties

Sonja

Leuk om weer wat van je te lezen hoe het amerikaanse leven eraan toe gaat! Geniet ervan!

Bianca

Jeetje Naomi zeker weer heeelveeeel ervaringen rijker!!
En wat leuk allemaal weer om het te lezen!
Groetjes Xx

Anneke Marchbank

Wat een drukke tijd lieverd, maar zo te zien heb je het nog steeds goed naar je zin. Het was heerlijk je via de webcam te kunnen zien en spreken op je verjaardag.Ga zo door, je doet het goed!!

Elizabeth Witdoeckt

Kind, wat geniet je toch hier in the USA. Ik hoop je te zien als de twee studenten hier komen op Zondag. Je beschrijf alles wel heel leuk. Nog veel plezier.

Maartje Wolters

Lieve Naomi geen verjaardagskaart gestuurd jammer maar je was toch wel verwend door iedereen ! Leuk om je reis te volgen zoals ik het zie reuze naar je zin .Groeten van Maartje

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active